6 Kasım 2006

Desture Hanım ile Hastrolocik Saatler #7


Toplumun genelinin aksine, şu gönlümün derinliklerinde ayrı yer edinmiş, hüzüür içersinde vücüüdümü ve zihnimi dinlendirdiğim; kâh çay, kâh kahve içerek gevşeklikten gevşekliğe koşmamın ilk günü olan Pazartesi gününden sizlere selâm ediyorum bebeğim. Desture ben.
Tabii ben sıcak ve sevgi dolu rüyalar görmekteyken, amiyâne tabirle ozura ozura uyumaktayken evlerinden çil yavrusu gibi dağılıp ülke ekonomisinin muhtelif noktalarında bekleyen ipne patronlarının yanlarına koşan kuzuciklerim hakkında öngörülük, gerekirse öngörücü usûlü evlilik sunmakla yükümlü kıldım şu fevkalade şahsımı yani.

Nasıl olur diye sormayın rica ediciim. Doğuda halâ öngörücü usûlü yaşam alanı bulmaktadır. Öyle önüne koyup da "Gençler tanışsın, eh oldu bu iş!" demezler, itinayla mevzunun üzerine eğilip olayın gidişatını takip suretiyle "Yok, bunlar balayının ilk haftasının ortasında gittikleri otelin lokantasında, kadın garsona baktı diye kavga edip ayrılacaklar" diyerek o olayı orda bitirirler şerefsizim. Çok ermiş vardır bizim ailede.

Şimdi o değil de, bugün Yay burcu mensup ve mensubelerine değindirip dokandıracağım ilk. Şekerim bugün, nasıl desem, artık kim akıllarına girmişse, sabahın köründen itibaren "Bugün mükemmel bir gün olacak ! Öyle olmalı !" diye kör ayazda sokaklara çıkıp bir Frank Sinatra olsun, efendimesöyleyeyim bir Öztürk Serengil olsun, öyle ne idüğü belirsiz edâ ve tavırlarda koşturacaklar canım. Ama sonra bakacaklar ki; sovuk mu sovuk, gri mi gri bir Pazartesi sabahı nasıl başlayabiliyorsa ancak öyle olabiliyormuş bebeğim. Bu yaşama sevinci
ayaklarını bahar aylarına bırakınız lütfen. Herkes kadar olmasa da, kendinize özgü bir aksiliğiniz olsun, "Oh deeym, bugün Pazartesi ve ben henüz sade ve şekersiz kahvemi içebilmiş değilim !" filan diyin, insanlar yadırgamasın. Akşam da eve dönüp Sin City'i izleyecek bu.
Star'daymış canım. Kaçırmayın.

Oğlak burcu kişileri bugün 3 kez hapşuracak işyerinde. "Hep beraber..." der gibi olacak ama bir de bakacak ki sallayan yok afedersiniz. Kendini arap sabunu çarpılmış, kaynar suda yamurulmuş, önceden babasının atleti olan yerbezi gibi hissedecek maalesef. Akşam vakitlerinde evinin kapısını kendi açacak, ışıkları kendi yakacak, sonra dünden kalmış kıymalı makarnasını ve hazır çorbasını yiyecek canım. Kıyamam ben sana, çok yalnız lan bu ?

Hiç yorum yok: