3 Kasım 2006

Mete Oroloci ile Hava Duruşu #6

Dün andığımız kış bugün kapımıza geldi; bu kadar hızlı servis görmemiştim. İti anınca çomağı hazırlamayı bir kez daha hatırlattı atalarımızın havası. Bugün rüzgardan mı desem yağmurdan mı, göz gözü görmüyor. Hava pek sağlıklı, sigaranızı 2 nefeste bitirecek enfes bir rüzgar var. Havalar bir grip bu aralar, tam aşılık. Über çelişkili durumlar seziyorum desem yeridir. Bu tip ne idüğü belirsiz soğuklarda giyilecek en uygun kıyafetler triko, kadife ve maksimanto'dur. Biz çok giyerdik evvelce. Genç bayanlarımıza kırmızı, baylara kemik rengi; sonra kolkola girip Nişantaş'a çıkınız. "Allahın dağı, çok eser" filan demeyiniz, kalorifer yanında masa kapıp gazoz filan içiniz efendim.

Hani baktınız ki bünyeniz zayıf düştü bu talimatlara, demir eksikliğine bağlı anemi'niz iflahınızı kesti, bir de üstüne sinüzitiniz neyin var; e çıkmayıverirsiniz sokaklara, evde bir kaşık üzüm pekmezi hüpletip Serap Ezgü izlersiniz bu seferlik.

Bütün bu sorunlara rağmen bozmayın siz moralinizi, ertesi günlerde en renkli atkınız, eldivenleriniz ve şemsiyenizle dışarı atın kendinizi; ne de olsa tatil geldi.

Şimdi o değil de, yağmur sürekli yağarken yarın bunun yanında soğuk da artacak. Pazar günü, güneş parçalı bulutların arasında sızacak olsa da aldanmayın diyorum, martı hatırlayın.

Haftasonu için tavsiye edilen diğer muhtelif giyecekler yünlü, boğazlı, soğuk geçirmeyecek ne varsa. Lahana gibi giyinin mümkünse.

Mete Oroloci balkonlardan gelen soğuk havadan bildirdi.

Hiç yorum yok: